Андрей Райчев: Управлението ще се разпадне през септември месец

1
Просто и ясно - ако дадем оръжие за Украйна и няма да има правителство
Просто и ясно - ако дадем оръжие за Украйна и няма да има правителство Снимка: БНТ / Архив

Коалицията е брак по взаимно съгласие, но разводът е сигурен

Има един разпад на коалицията и прогнозата на социолога Андрей Райчев е, че най-вероятно управлението ще се разпадне през септември месец. Най-важният резултат и най-лошият резултат е, че загубиха уважение помежду си, вече не се харесват. ИТН мисли за ПП много лоши работи, ПП мисли много лоши работи за ИТН и там не може да има мир, каза Райчев пред БНТ.

"Това е един брак, който по взаимно съгласие ще продължи известно време, но разводът е сигурен. Ако разводът е предизвестен, партиите ще започнат да спорят за това кой е виновен - майката или бащата ще напуснат първи къщата. Всичките малки сметки протичат на фона на нещо, което не може да бъде спряно в Европа и никъде по света - скъпият ток и взривът на цените", отбеляза Андрей Райчев.

"Просто и ясно - ако дадем оръжие за Украйна и няма да има правителство", посочи Андрей Райчев. По думите му един от трите проблема бил прескочен за коалицията - ако се даде оръжие на Украйна, правителство вече нямало да има и за това въпросът бил решен по друг начин с бронежилетки и каски. "Всички избраха да има правителство, иначе щяха да паднат веднага", изтъкна Райчев.

Той посочи, че ако ГЕРБ играят грубо за избори, това вече не е опит за събаряне на правителството, а опит за диалог с другите парчета от коалицията.

Андрей Райчев добави, че Мая Манолова и бившия служебен премиер и военен министър Стефан Янев е възможно да оберат електоралните нагласи на едни евентуални избори.

Политологът Стойчо Стойчев е на мнение, че посещението на украинския външен министър Дмитро Кулеба не би променил разделителните линии, които съществуват у нас. "Посещението на Кулеба не може да преодолее дефицита на съгласие и на консенсус. Липсва консенсус по важния въпрос за оказване на военна помощ на Украйна", посочи Стойчев.

Той посочи, че ИТН и ПП нямат добри опции пред себе след едни предсрочни избори. "При тях всичко е рейтинг и нямат база върху, която да стъпят. Партиите ще останат заедно, докато могат, освен ако нещо външно не ги принуди да се разделят", изтъкна Стойчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Къде са парите?
    Къде са парите, бе, идиоти?!! https://www.facebook.com/nikolai.algafari/videos/321392763273325/
  • 0
    2
    русенец
    То до септември ще сме измрели от глад.:)
  • 3
    1
    Ха?
    Чак септември?!! Баси оптимистите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари