Настимир Ананиев: Формира се нова официална коалиция - ГЕРБ, ДПС и ИТН

0
Има пари за пенсии, Борисов не бива да плаши пенсионерите!, заяви депутатът от ПП
Има пари за пенсии, Борисов не бива да плаши пенсионерите!, заяви депутатът от ПП

Главният прокурор се оказва, че държи дела на трупчета и шантажира политици, заяви депутатът от ПП

"Няма да подкрепим първия мандат и няма да има липсващи депутати. Притесняват ме новите приятели на ГЕРБ - "Възраждане", формира се нова официална коалиция - ГЕРБ, ДПС и ИТН, те имат 116 депутата, въпросът е договорили ли са се нещо, за да станат 121", заяви в ефира на БНТ Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната".

По думите му, ако в понеделник се върне изпълнен първият мандат, във вторник най-вероятно ще бъде свикано извънредно заседание на Народното събрание, на което ще бъде гласуван кабинетът "Габриел".

"Много ми е интересно да му видя състава, различните ресори. Интересно ми е кои са имената. Единствено с втория мандат има най-голям шанс да се състави редовен кабинет", допълни Настимир Ананиев.

Относно евентуални промени в състава на кабинета "Денков" Настимир Ананиев коментира, че някои хора могат да размислят.

"Единствено академик Денков може да посочи състава на кабинета, с който ще работи. Готови сме с бюджета, има пари за пенсионерите, проблемът е в служебния кабинет", заяви Ананиев.

Той изрази надежда следващата седмица всички комисии в парламента да имат ръководства.

"Главният прокурор се оказва, че държи дела на трупчета и шантажира политици и това са по думите на неговия заместник, това искаме да изчистим, съдебната система е хакната. Иван Гешев трябваше да си подаде оставката, а не да прави театър с нейното скъсване, беше разумно да го направи и да се даде път на някой друг, който да върне репутацията на прокуратурата. Да смениш един човек не означава реформа. Системата има гнили ябълки, но те трябва да бъдат махнати по демократичен и законен път", каза още Настимир Ананиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари