Андрей Новаков в Русе: Внасяме в ЕП изискване за проверка на камион от максимум 1 минута

7
Към момента това време е три минути
Към момента това време е три минути Видео: NOVA

Евродепутатът Андрей Новаков посети Русе заради проблемния трафик в града и на ГКПП „Дунав мост”.

Оттам той заяви, че през последната половин година с колегите му работят по проблема с опашките по границите.

На европейско равнище имаме решение от няколко стъпки. Първата е събиране на 100 хил. подписа, за да внесем петиция до Европейския парламент, с което да сезираме всички европейски институции за решаване на проблема. Второ: в момента в ЕП е внесено законодателство, което определя време за чакане на влак на граница от 15 минути.

Това означава, че нито един влак не може да чака повече от 15 мин. при пресичане на европейски граници. Това, което ще направя, е да внеса изменение в този регламент – да определим максимално време за проверка на камион от една минута”, обеща евродепутатът. Новаков обясни, че към момента това време е три минути, но това не означавало време за чакане, а само за проверка. „Ако успея да прокарам тази поправка през Европейския парламент, опашките би трябвало да се свие над три пъти”, пресметна той, предава NOVA.

Плановете са подписката да бъде внесена в първите работни дни на ЕП през септември, а изменението – малко по-късно. Българският евродепутат заяви, че настоява проблемът да бъде урегулиран от ЕС, защото не засяга само страната ни, а и Словения, и Унгария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    САМО АДОЛФ ЗА ВАС!!!
    ЛЕКЕ ЛАЙННЯНО...МЪРЖА ГРОЗНА И ТЪПА,ПЕТИЦИЯ ДО ЕВРОПА ЩЯЛ ДА ПРАВИ,ДА ЕВЕНТУАЛНО...ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ДА РАЗДУХА ИЗ ЕВРОПАТА,ЩОТО В ЦЯЛА ЕВРОПА НЯМАТ ГРАНИЦИ ХОРАТА,АМА САМО ГАНЮ НА ДУНАВ МОСТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ,ЩОТО Е МАЙМУН,ТА ДА ТИЧА ЕВРОПЕЕЦЪТ АКЪЛ ДА МУ ДАДЕ??! А ЕВРОПЕЕЦЪТ ОТДАВНА Е ПОКАЗАЛ НА ДЕЛО КАК СЕ ПРАВИ И ВСИЧКО МУ Е ТОЧНО! ЕТО ЗА КАКВО ТАКИВА ЛАЙНА СА ИЗПРАТЕНИ ДА СТАВАТ МИЛИОНЕРИ САМО ОТ ЗАПЛАТА В ЕВРОПА- ДА ДЕБИЛСТВАТ,ХАРТИШКИ ДА ДРИСКАТ И ДА СИ РЕКЛАМИРАТ ДИВОТИИТЕ ЧРЕЗ ТЪПИТЕ ДЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МИСИРКИ!! СГАН МРЪСНА!!!
  • 4
    12
    чичо Пепо
    Шофьор прост, граница няма между Ряхово и Сливо Поле. С Румъния си е граница, с митнически, данъчен и полицейски контрол. И ще си плащате пътните такси, мамка ви крадлива и мързелива!
  • 7
    11
    Vuh vuh
    Тези тотално изпращяха. Тоя нищо не каза,въпреки,че много говори! Пак предизборен пиар. Не ни трябват приказки,а дела! За 30 години, никой не си мръдна пръста, нещо да се подобри за Русенци! Трябва да се организира гражданско неподчинение и да се блокира моста!!!
  • 4
    10
    шофьор
    АМА ВИЖТЕ КВО Е НА РУСЕ НЯМА ГРАНИЦА А ТАМ СА МИТНИЧАРИ НАПАДЖИЙ ТАКСИ И ГРАНИЧАРИ КОЙ ТЕ ДЪРПА КОЙ ТИ ВЗЕМА ДОКУМЕНТИТЕ И ТИ НЕ ЗНАЕШ СТРАШНА НАПАСТ ЗА ТОВА Е ТАКА
  • 13
    9
    aLL
    Откачалка е този "еврогерберат"! Как си го представяте проверката на камион да е 1 минута?! Изобщо да не ги проверяват за наркотици, за бежанци, за кюлчета, за цигари, за алкохол... май банкленският пак стана за смях със своите "кадри"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари