Андрей Новаков: В ЕП обсъждаме тировете да се проверяват на границата за 1 минута

1
Очаква се предложението на България да бъде подкрепено и от евродепутатите от Германия
Очаква се предложението на България да бъде подкрепено и от евродепутатите от Германия Видео: Русе Медиа

Очаква се предложението на България да бъде подкрепено и от евродепутатите от Германия

Обещаната поправка да се регламентира на европейско ниво тировете да се проверяват за 1 минута е на вниманието на Европейския парламент, съобщи евродепутатът от ЕНП /ГЕРБ/ Андрей Новаков. Той коментира това свое намерение през лятото на "Дунав мост" в Русе във връзка с огромните опашки от тежкотоварни камиони, предава Русе Медиа.

Новаков обясни, че се очаква предложението на България да бъде подкрепено и от евродепутатите от Германия, тъй като няколко пъти в годината между Бавария и Австрия имат същия проблем и колоните от камиони стигат до Мюнхен. Идеята е, че на вътрешни граници в ЕС тировете не бива да чакат за проверка повече от 60 секунди. Допълнително България е събрала петиция от над 50 000 подписа в подкрепа на това предложение, която също ще бъде представена.

Според Новаков би трябвало един камион от ЕС да минава без никакви проверки разстоянието от Бургас до Ротердам примерно, защото става въпрос за движение в границите на ЕС. За камионите от трети страни вече проверки ще има, но те трябва да са на отделно трасе. Не е нормално и да има толкова институции, които да правят проверки, и то точно на Дунав мост, а при проблеми да си прехвърлят отговорността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Вярващ
    Смешковци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари