Анатоли Станев откри учебната година в Английската гимназия

2

Областният управител на Русе е бил неин възпитаник

С издигане на националния флаг и под звуците на химна на Република България тържествено бе открита учебната година в Английска езикова гимназия „Гео Милев“. Сред гостите на церемонията бе и областният управител на Русе Анатоли Станев, който също е възпитаник на училището.

Считам, че Английската гимназия е не само водещо учебно заведение в града и в региона, но тук младите хора получават необходимите знания и умения как да успеят в живота. Това училище е училище с непреходни традиции и прозорлива визия за бъдещето. Тук е мястото, където нашите деца се изграждат като достойни личности, но и където те научават някои от най-важните житейски уроци. Убеден съм, че със знанията, които получавате, ще бъдете добре подготвени да посрещнете предизвикателствата на днешното динамично време“, заяви в обръщението си Станев. Той пожела на учениците да се стремят към все по-високи цели и да имат смелостта да се справят с всяко предизвикателство пред тях. „Бъдете отборни играчи и не спирайте да показвате, че сте най-добрите“, допълни още областният управител. Станев благодари на директора на училището Маргарита Янакиева за усилията, които полага за развитието на образователната среда и непрекъснатото насърчаване на учениците за участие в различни национални и международни конкурси и състезания, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Редовно възпитаниците на гимназията се връщат с призови места от състезанията по комуникативните умения, дебати и публичната реч, творческото писане и преводи на чужд език. Не са малко и отличията по история, география, български език, както и в сферата на точните науки.

Областният управител Анатоли Станев отправи благодарност и към учителите за неуморния им труд, а към родителите апелира да бъдат до децата си и да ги подкрепят.

Тази година между 8-и и 12-и клас в гимназията ще се обучават 527 ученици в общо 20 паралелки. От тях 106 прекрачиха за първи път училищния праг днес. Те са имали възможността да избират между опциите за интензивно изучаване на английски език с немски, френски или руски, както и професионалната паралелка по компютърна анимация, където също активно се изучава английски език, а втори е немският. Припомняме, че от края на миналата година в училището функционира и един най-модерните STEM-центрове в региона, разположен на площ от около 500 кв. м. Неговият фокус е интердисциплинарен и е свързан с възможностите за приложни изследвания в сферата на биологията, високите технологии, информационната сигурност и устойчивото развитие.

Английската гимназия се оказа и следващият дом за ученика от Русенско с най-висок бал от прогимназиалния етап и след Националното външно оценяване в края седми клас. Става дума за момиче от ОУ „Любен Каравелов“ с бал 498 от максимум 500 точки.

На събитието присъства и заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика на Русенския университет доц. д-р Десислава Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Мунчо
    На този тъпунгер не му е там мястото.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари