Американски самолетоносач попадна под прицел

1
Командирите на самолетоносача вече се подготвят да вдигнат във въздуха изтребители Ф-18
Командирите на самолетоносача вече се подготвят да вдигнат във въздуха изтребители Ф-18

Американски самолетоносач е бил „застрашен“ от кораби на иранската революционна гвардия, докато е преминавал през Ормузкия проток.

Командири от американските военноморски сили алармираха, че в бъдеще може да се стигне до инциденти, които да доведат до въоръжени сблъсъци.

Самолетоносачът USS „Джордж Х. У. Буш“ се отправи към Персийския залив, откъдето самолети на американските въоръжени сили да предприемат офанзива срещу „Ислямска държава“, пише Факти.бг

Американският флот разкри, че 20 малки ирански плавателни съдове са доближили флотилията на самолетоносача. Контраадмирал Кенет Уайтсел заяви, че поведението им е било агресивно и непрофесионално.

Американският командир заяви, че някои от бойните кораби са заредили оръжията си. „Ройтерс“ посочи, че иранските кораби са се приближили на по-малко от километър до самолетоносача.

От USS „Джордж Х. У. Буш“ са излетели бойни хеликоптери към ирански кораби, за да ги предупредят. От флота на САЩ посочиха, че до инцидент не се е стигнало, но не е изключено в бъдеще да има такъв, ако иранските машини действат по този начин.

Световните агенции припомнят, че след избирането на Доналд Тръмп за президент на Щатите се повиши напрежението между Вашингтон и Техеран. Тръмп осъди ядреното споразумение с иранците и заяви, че Иран е терористична страна.

Самолетоносачът USS „Джордж Х. У. Буш“ бе изпратен в Персийския залив, за да участва в офанзивата срещу групировката „Ислямска държава“, която Тръмп е амбициран да унищожи бързо и ефективно.

Командирите на самолетоносача вече се подготвят да вдигнат във въздуха изтребители Ф-18, които да се включат в бомбардировките срещу джихадистите.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари