Александър Вучич: Отношенията на Сърбия с Русия могат да бъдат засегнати от смъртта на Навални

0
Сръбският президент коментира, че е "ужасен" от новината за смъртта на дисидента
Сръбският президент коментира, че е "ужасен" от новината за смъртта на дисидента Снимка: АП

Сръбският президент коментира, че е "ужасен" от новината за смъртта на дисидента

Отношенията на Сърбия с Русия могат да бъдат засегнати от неотдавнашната смърт на дисидента Алексей Навални в затвора, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич в неделя за сръбската телевизия Prva.

Вучич коментира, че е "ужасен" от новината за смъртта на Навални, най-твърдият критик на руския президент Владимир Путин, която е обявена от руските държавни медии в петък и потвърдена от екипа на Навални в събота.

Това е първият път, когато сръбският президент, който е критикуван от медиите, че не е аплодирал вдовицата на Навални, Юлия Навалная, след речта ѝ на Мюнхенската конференция по сигурността в петък, публично коментира въпроса.

"Отношението на Сърбия към Русия сега трябва да се разглежда в контекста на руската офанзива в Украйна и предстоящите президентски избори в САЩ", заяви Вучич, и добави, че санкциите, насочени срещу Русия, все още са изключени, отбелязва DPA, цитирана от Фокус.

Попитан каква е реакцията му на речта на Юлия Навална, сръбският президент заяви, че не е знаел кой е ораторът. Преди да говори, но Юлия Навална седна до Вучич в публиката, допълва германската агенция.

Вучич заяви, че не е успял да различи значката, която носят участниците в конференцията.

Видеозаписи, публикувани от сръбски медии, показаха, че въпреки факта, че Вучич стана от стола си след речта на Юлия Навална, за разлика от останалите, той не аплодира.

Във външната си политика Вучич се колебае между Русия и Запада. Въпреки руската война срещу Украйна, той поддържа добри отношения с Кремъл, но също така иска страната му да се присъедини към Европейския съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари