Владимир Путин: Войната в Украйна за нас е въпрос на живот и смърт!

0
Русия е готова да преговаря за мирно уреждане на конфликта, обяви президентът в ново 2-часово интервю, този път пред държавната телевизия
Русия е готова да преговаря за мирно уреждане на конфликта, обяви президентът в ново 2-часово интервю, този път пред държавната телевизия Снимка: © РИА Новости / POOL

Санкциите срещу Русия причиниха проблемите на германската икономика, обяви президентът в ново 2-часово интервю, този път пред държавната телевизия

Ситуацията около Украйна за Запада е само въпрос на тактическа позиция, докато за Русия - "това е съдба, това е въпрос на живот и смърт".

Това каза руският президент Владимир Путин в интервю за журналиста Павел Зарубин по телевизионния канал "Россия-1", цитирано от ТАСС и вестник "24 часа".

Излъченото интервю е близо 2-часово. В него, разбира се, няма нито дума за смъртта на Навални и огромната реакция от целия свят, обвинил Кремъл в убийството му.

"Русия разглежда ситуацията в Украйна като жизнено важна за себе си и за разлика от Запада и режима в Киев е готова да преговаря за мирно уреждане", твърди в него руският президент.

Москва била готова за диалог и "ако не беше позицията на Запада, войната щеше да приключи преди година и половина, но те (властите в Киев – бел. ТАСС) не го направиха". Не знам дали го искат днес, допълва той.

В интервюто Путин разсъждава, че в Европа са се надявали, че ако не вземат руски газ, Руската федерация ще "колабира по-бързо" и посочва, че всъщност неенергийната част от руската икономика растяла с по-добри темпове от преди.

"Насочихме се към други пътища. Започваме да работим повече върху собствената си газификация, върху използването на тези енергийни ресурси за решаване на вътрешни икономически проблеми, не само в системата на жилищно-комуналното стопанство, но и за икономиката, за индустрията", казва руският лидер.

Западът, на първо място Германия обаче търпи големи икономически загуби заради конфликта си с Русия, обявява Путин.

"Сегашната политика на настоящите власти нанася колосални щети на бъдещето на германската икономика. Те са заети с вътрешна политическа борба, но е очевидно, че политиката им вреди на германската икономика", твърди Путин. Обяснява, че преносът по "Северен поток" може да се възстанови за седмица, но Германия не проявява интерес. И констатира, че турците се оказали най-надеждните партньори на Русия с "Турски поток".

Германската икономика "е способна да съществува и да се развива дълго време и тук няма да има катастрофа", но без евтини енергийни ресурси от Русияконкурентоспособността е загубена или вече е загубена, поради факта, че е построена на относително евтини руски енергийни ресурси."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    daskal
    И пред американеца, и пред руския журналист Путин има едни и същи опорки. Как Украйна е започнала войната през 2014 г. и сега Русия идва да я прекрати. Как НАТО приближил опасно до границите. Как не се спазват договорите. Как другите не искали диалог. Как американците нападнали Сърбия. Там е обстойният "исторически" обзор на руската история от 9-ти век насам, там е мястото на много други страни, войни, империи и т.н. Там са: огромният външен дълг на САЩ, рецесията в Германия, щото газът, нали... Там е дори Индонезия, с 660-милионното си население. Китай - най-великият икономически и финансов фактор днес. Там е всичко друго - НО не и важните неща ВЪТРЕ В РУСИЯ. Отсъства дори намек за руския народ, за обикновения руснак. В Русия всичко е прекрасно, няма дългове, няма бедност, няма недоволство... Всичко цъфти и връзва. Що така?
  • -2
    2
    24
    Умри ти, за да ни избавиш от глупостите си!
  • -6
    1
    Разумен избор
    Ми тогава мрете. То и не се знае след СSSСССР, SSОНДСС, РФZZ каква сволач ще е останала в Сибир и плодмасковие
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари