Александър Дунчев: Гости в ловните стопанства са съдии и богаташи

2
Не е само Вълка. Цоло Вутов е във „Витиня“, в „Кормисош“ е Тодор Батков, Вальо Златев е в „Паламара“, разкри експертът на „Зелени закони“
Не е само Вълка. Цоло Вутов е във „Витиня“, в „Кормисош“ е Тодор Батков, Вальо Златев е в „Паламара“, разкри експертът на „Зелени закони“ Видео: bTV

Не е само Вълка. Цоло Вутов е във „Витиня“, в „Кормисош“ е Тодор Батков, Вальо Златев е в „Паламара“, разкри експертът на „Зелени закони“

В момента тези феодали владеят всичко, не е само Вълка. Цоло Вутов е във „Витиня“, в „Кормисош“ е Тодор Батков, Вальо Златев е в „Паламара“. Те ползват това не само като частно имение. Направихме справка в агенцията по горите да видим кой ходи на гости в тези ловни стопанства – съдии и богати хора, с които те правят или бизнес, или политическо влияние.“

Това заяви в „Тази сутрин“ по bTV Александър Дунчев, експерт на „Зелени закони“, бивш изп. дир. на Изпълнителната агенция по горите и бивш депутат от ПП.

Пропускателният режим е, че всеки, който води лов трябва да бъде описан с разрешително за отстрел. Един от концесионерите е един от видните заменкаджии и в съда колегите го бяха чули как се хвали, че е уредил съдебните дела да са в негова ползва, което се случи. Точно един от съдиите по тези дела го видях в списъка с ловци в неговото ловно стопанство“, допълни Дунчев.

Всички тези хора владеят едни от най-красивите ловни стопанства. Някои от тях директно си приватизираха сградите. Имаме го всичко в публични доклади на Агенцията по горите, направихме безпрецедентни проверки. Сега те се гласят да приватизират и горските предприятия, които управляват всички държавни гори“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Балканеца
    Стокхолмския синдром е отдавна описан от науката. А българите са съвременен нагледен пример. Естествено, че всички са от номенклатурата на бкп или офицери и доносници от ДС, естествено че си приватизираха цялата държава. Няма нужда и човек да е нобелов лауреат за да се сети, че с никаква по- различна идея това не е строено от партийните величия, а само с идеята да бъде заграбено от децата и внуците, но пък построено с безплатния труд на полезните идиоти, мислещи че строят социализма. И това е една програма, чиито логичен завършек виждаме днес. И кьорйвия го вижда. Но българина, той е от друго тесто. Той е полезен идиот и днес. И вика "Искаме си соца".
  • 3
    2
    Свидетел
    Както през комунизма и социализма,така и през капитализма.Разлика никаква.Само да има кой да помни и разправя.Военни,прокурори,следователи,съдии,бизнесмени,доносници,пажове,момчета за всичко,силоваци,милиционери.Има и професионалисти спортисти в лова,но те обикновенно стоят в страна.Ловни,горски резиденции,угоднически подложили врат и задник служители държавни разни.Всеки чака да напълне тенджерката със гозба уханна.Сказки,лакърдии,другарски поздрави,шепот затаен и тук и там някой нещастен случай.Паднал,врат или глава счупил,пушката гръмнала.Излязъл вместо прасето или елена пред пусията и забравил сигнална жилетка.Напил се,гръмнал се без да иска.Търсили го небамерили го.Ей такива работи от времето на другаря Пенчо Кубадински.....
  • 2
    1
    daskal
    Ами това е реалността. Милионерите си купуват имоти и разни други работи. Проблемът (ако е проблем) идва от факта, че всичките те са с дълбоки корени в светлото минало на БКП и Държавна сигурност. Всички! Без изключение! Но след като 35 години никой не се трогва от това - явно всичко е наред.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари