Акция в Русе посветена на 140-годишнината от Априлското въстание

1
Въпреки лошото време, членове на младежката организация към ВМРО в Русе раздадоха днес над 100 картички
Въпреки лошото време, членове на младежката организация към ВМРО в Русе раздадоха днес над 100 картички

Въпреки лошото време, членове на младежката организация към ВМРО в Русе раздадоха днес над 100 картички, посветени на 140- годишнината от Априлското въстание.

Чрез тях те напомниха, че делото на Априлското въстание не е забравено, а подвигът на героите остава да се помни навред, съобщава Русе Нюз.

Младежите, които са част от наскоро възстановения Национален младежки комитет на ВМРО-БНД активно следят всяка по-важна дата от историческия календар на българите да бъде подобаващо отбелязвана и почитана.

Акцията е по случай 140-годишнината от обявяването на Априлското въстание – върховен подвиг в борбата за национално освобождение на българите в Османската империя. Традиционно от ВМРО-Русе, съвместно със Сдружение „Вело Русе“ организират по случая велопоход до Гюргево, чрез който да се отдаде почит пред Гюргевския революционен комитет, който след разпада на БРЦК изземва в свои ръце делото по организирането и провеждането на борбата.

В събота, 23 април 2016 година, от 10 часа пред Пантеона на Възрожденците велосипедистите ще се отправят към съседния румънски град.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари