Агнешкото ще удари 27 лева за килограм по Великден

0
Цената на месото се качва заради инфлацията и по-големите разходи за издръжка на животните
Цената на месото се качва заради инфлацията и по-големите разходи за издръжка на животните

Цената на месото се качва заради инфлацията и по-големите разходи за издръжка на животните

По-скъпо агнешко ще купуваме тази година за Великден и Гергьовден. Това показва проверка месец преди най-светлия християнски празник, на трапезата за който по традиция винаги присъства агнешкото, предаде БНР.

Заради инфлацията фермерите имат повече разходи за издръжката на животните. Фуражите и смесите, с които се хранят овцете, са скочили драстично.

Колко струва агнешкото месо в момента в месарски магазин във Варна? И как да разпознаваме прясното месо? Отговорите на тези и още въпроси даде за Радио Варна Димчо Димов, който от над 13 години работи в месарница в квартал "Левски:

Към днешна дата цената на килограм агнешка плешка е 25 лв. Бутчето е с цена 27 лв. за килограм, обясни Димно Димов.

Не може да се даде категорична прогноза дали агнешкото ще се повиши, защото в България цените са много непредсказуеми. Днес са едни, утре са други.", каза той.

Според търговеца високите цени ще се отразят и на търсенето. По думите му хората купуват рядко агнешко месо, предимно по празници или за помени, както и за курбан за здраве.

Прясното агнешко месо трябва да е с приятен червеникав оттенък, да няма засъхнали участъци, особено около плешката, обясни специалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    до 1
    2,70 лв. за килограм??? Да не си се объркал и да е било за 100 гр?
  • 4
    1
    БГ-месарите нека да блеят!
    В Гюргево агнешко - 2,70 лв. за 1 кг. - прясно, прясно. Тука - да си го ядат, ако щът и на 127 лв. килограма!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари