Експерти очакват цената на агнешкото месо да падне

1
Краставиците ще са най-евтината стока за Великден, при яйцата няма да има промяна, обясни Ивелина Вълканова
Краставиците ще са най-евтината стока за Великден, при яйцата няма да има промяна, обясни Ивелина Вълканова

Най-голям ръст в сравнение с миналата година бележат цените на яйцата и на агнешкото

Това каза пред Радио Варна Ивелина Вълканова, експерт „Цени” в Системата за агропазарна информация. Яйцата са поскъпнали с около 10 стотинки и се продават между 30 и 44 стотинки. При агнешкото месо цените са от 20 до 24 лева в зависимост от магазина, като увеличението в сравнение с миналия Великден е с около 6-7 лева. Преобладаващата част от предлаганото на пазара агнешко месо е с български произход. Предлага се предимно в специализираните магазини:

Сега има затишие в хипермаркетите, но се очаква по-голямо предлагане на агнешко в големите вериги през следващата седмица. Тогава е възможно цените да паднат.

Краставиците ще са най-евтината стока за Великден, ако търговците не решат да вдигнат цената за празника, прогнозира експертът:

На пазара цената на краставиците е 3 лева, а в отделните магазини може да стигне до 4.50 лв. Обичайно по това време на годината доматите имат по-висока цена, защото разчитаме предимно на внос. Цените на зелената салата и зеления лук са колкото миналата година, дори и по-евтини.

Цената на олиото започна да пада. По веригите цените тръгват от 4.49 – 4.59 лв. Има ограничение в количествата, отчита Вълканова.

Чуйте повече в прикачения звуков файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари