Агенцията за ядрено регулиране: Радиационната обстановка в България е нормална

0
Не посягайте към йодните таблетки, съветва Цанко Бачийски
Не посягайте към йодните таблетки, съветва Цанко Бачийски Видео: NOVA

Не посягайте към йодните таблетки

Няма изменение в радиационната обстановка, няма засегнати сгради на реакторните обстановки. Системите за безопасност работят и са в готовност. Състоянието на блоковете. Блок 1 е спрян за планов ремонт преди военните действия. 2 и 3 – са спрени в резултат на среднощната атака. 4 – продължава да работи на понижена мощност. 5 и 6 не работят.

Това заяви Цанко Бачийски, председател на агенцията за ядрено регулиране, по време на пресконференция на Агенцията за ядрено регулиране, предава NOVA.

"Ние също сме притеснени от това, което се случва, но категорично заявявам, че следя ситуацията и няма никакво основание за безпокойство сред нашите граждани. Радиационната обстановка в България е нормална. От началото на военните действия не се наблюдава никакво изменение на гама тона у нас", добави още Бачийски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Подкрепям №1
    Шиндаров го осъдиха условно през 1994 г. за скриването на истината и омаловажаването на последиците от Чернобилската авария през 1986 г. По същия начин от т. нар. НОЩ ни убеждаваха какъв СМЪРТОНОСЕН вирус върлува и колко ЯКО ще МРЕМ! И че *ваксинирането* с експериментални (вероятно и смъртоносни!) мъзгочи е *единственото* спасение! Искрено се надявам да има Нюрнбергски процес 2.0, и да ги осъдят ( обесването и разстрелът са приемлива присъда!) за престъпления против човечеството и собствения си народ!
  • 3
    1
    русенец
    Помня през 1986-та година професор Шиндаров всяка вечер по телевизията обясняваше как в България няма радиация. Няколко седмици по-късно започна да казва, че радиацията започнала да намалява. Та, когато някакъв български регулаторен орган, инспекция или поредния набеден експерт започнат да ме убеждават в нещо, аз лично приемам, че нещата са обратното на това, което ми казват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари