9 нови случаи на коронавирус в Русенско

0
Шестима от заразените са от община Русе. По един заболял има и в Борово, Бяла и Ветово
Шестима от заразените са от община Русе. По един заболял има и в Борово, Бяла и Ветово

Днес и утре в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19

Девет са новите случая на COVID-19 в Русенско за изминалото денонощие. Шестима от заразените са от община Русе. По един заболял има и в Борово, Бяла и Ветово. По данни на Регионалната здравна инспекция оздравелите са четирима. През вчерашния ден няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция в Русенско. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14 359, а преболедувалите 13 365. Активните случаи са 85. На болнично лечение в областта се намират 24 души, като трима от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 51, от които 11 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. 

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на дванайсето място по заболеваемост в страната. За последните 24 часа без нови случаи е единствено област Смолян.

До момента в областта са извършени 55 916 имунизации, като повторна доза са получили 26 689 лица. Само за последното денонощие са поставени 543 ваксини, като 274 от тях са първа игла.

Днес и утре в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19. Работното време на кабинета е от 09.00 до 16.00 часа, като той е снабден с всички видове налични ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари