Продължава спадът в заболеваемостта от COVID-19 в Русе

0
За изминалата седмица с коронавирус са се заразили петима души
За изминалата седмица с коронавирус са се заразили петима души

Продължава спадът в заболеваемостта от COVID-19 в Русенско, това сочат данните на здравните власти

За изминалата седмица с коронавирус са се заразили петима души от областта. Излекуваните са 15, но същевременно един човек е починал. За сравнение в периода между 28-и юни и 4-и юли заболелите бяха 9, а излекуваните 23-ма. Тогава смъртните случаи бяха два.

Към вчерашна дата стойността на индикатора на база 14-дневна заболеваемост е вече 6.5, като за сравнение показателят през изминалата седмица беше 9.7. Както на база 14-дневна заболеваемост, така и на седмичен ръст област Русе остава в т.нар. зелена зона по разпространение на коронавирусната инфекция.

В крайна сметка от началото на пандемията към днешна дата диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са 14261, като активните случаи са 62. Броят на излекуваните достигна 13293, а починалите станаха 906 на възраст между 26 и 98 години.

Колкото до процеса по имунизация срещу COVID-19 в област Русе, към момента са извършени 48923 имунизации, като повторна доза са получили 23152 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. През последната седмица са извършени 1926 имунизации, като получилите първа игла от някои от препаратите са 1131.

През делничните дни на настоящата седмица от 08.00 до 15.00 часа е осигурен „зелен коридор“ за ваксинация в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Не е необходимо предварително записване на час. В пункта разполагат както с и РНК, така и с векторни ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари