ЕС отне разрешителното за ваксината на „АстраЗенека“ срещу COVID-19

3
„АстраЗенека“ вече не е оторизиран да се разпространява на територията на Европейския съюз
„АстраЗенека“ вече не е оторизиран да се разпространява на територията на Европейския съюз

„АстраЗенека“ вече не е оторизиран да се разпространява на територията на Европейския съюз

Ваксината на фармацевтичната компания „АстраЗенека“ спира да се прилага на територията на Европейския съюз, считано от днес, 7 май.

Това се случва след решение на Европейската комисия, която на практика удовлетворява желанието на самата британска компания, която поиска това да се случи с писмо до ЕК още на 5 март.

След молба от производителя, разрешението за разпространение в търговската мрежа на ваксината на „АстраЗенека“ срещу COVID-19, което бе прието на 29 януари 2021 г., на се отменя, пише в документа на ЕК, който е с дата 27 март 2024 г.

Така, считано от днес, препаратът на „АстраЗенека“ вече не е оторизиран да се разпространява на територията на Общността.

Компанията аргументира решението си с липсата на търсене и излишъка от ваксини, налични на пазара.

Тъй като бяха разработени множество актуализирани ваксини за вариантите на COVID-19, сега има излишък от налични ваксини. Това доведе до намаляване на търсенето на Vaxzervria, която вече не се произвежда или доставя, се казва в изявление на компанията.

Решението на Брюксел беше обявено седмица след като „АстраЗенека“ призна за първи път писмено и в правен документ, че нейната ваксина COVID-19 може да причини странични ефекти. По-конкретно, фармацевтичната компания заяви, че нейната ваксина „може в много редки случаи да причини тромбоза“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Само Минавам
    Първо, кое не сме унищожили? Някакъв ЕС ли ще ни се опъне? Иван в България плаща данъци, Ханс в Германия също. Ние имаме менте здравеопазване, образование, култура, ред,законност и справедливост, менте институции, храни, услуги, министър-председатели, партии, парламент и държава. Ханс няма… все още, но ще ги научим как се прави. Второ, защо с ваксините да е по-различно? Нима само ваксините няма да бъдат менте. Лично аз, чакам българската ваксина за COVID19, за да се ваксинирам. Ама има още много да се учат от ЕС. Още не могат да схванат как се усвояват средства, а ваксина – няма, дори и менте. Те ще учат Бай Ганьо на тарикатлъци! Трето, защо да са виновни хорицата, които са се наболи? Онези Ганьовци, които от телевизора ми говореха 24/7 че нямало абсолютно никакви рискове при ваксинирането, кога ще ги видим в раирани дрехи? Хората направиха това което им казаха, защото повярваха на „капацитети” излъчени от държавната хранилка. Нещо? Глоби, санкции, уволнения, дела? Или ще ги пенсионираме млади на тавана на пенсията с две ремаркета научни титли?
  • 10
    2
    Конспиратор
    Приказвах ли ви аз „Недейте!“? Приказвах ви! Надупчихте ли се заради „зелен сертификат“ като овце? Надупчихте се! Сега ми яжте уя! Дет' се вика: битият си е бит, ебаният – ебан! Топли ли ви, че на някой му отнели лиценза? Не! Сега си чакайте тромбозите, инсултите и „безпричинната“ внезапна смърт! Айде много поздрави с песента „Так, так, тики-тики так!“...
  • 11
    1
    Ко стана, бе овце?
    Всичко, които ги "изгорихте на кладата" като конспиратори, все пак се оказаха прави...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари