88 хиляди българи остават без зелени сертификати от днес

0
Сертификатите вече ще са валидни 270 дни или 9 месеца от последната доза, като удостоверението ще се преиздава при поставяне на подсилваща ваксина
Сертификатите вече ще са валидни 270 дни или 9 месеца от последната доза, като удостоверението ще се преиздава при поставяне на подсилваща ваксина

От утре те няма да са валидни за пътуване в ЕС заради новия регламент в Общността

Ваксинационните сертификати на 88 хиляди българи изтичат днес, информира bTV.

От утре те няма да са валидни за пътуване в Европейския съюз заради новия регламент в Общността, който съкрати срокът им на действие след завършена имунизация.

Сертификатите вече ще са валидни 270 дни или 9 месеца от последната доза, като удостоверението ще се преиздава при поставяне на подсилваща ваксина.

Документите на хората, които вече имат такава, ще продължат да важат без ограничения.

Отново от утре отпада изискването за допълнителен тест за влизащите у нас от страни в червената зона. Това са държавите със заболеваемост между 500 и 5000 на 100 хил. души.

Въвежда се нова категория - тъмночервена, където инфектираните са над 5000. За влизащите от държави, които са в тази зона, ще бъде изискван зелен сертификат, едновременно с отрицателен PCR тест.

Всички граждани със сертификат за поставена бустерна доза, могат да влизат у нас от всяка държава в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари