Евростат: България с мрачен рекорд в ЕС по надвишена смъртност с COVID-19

1
През април у нас са починали 77 процента повече хора, отколкото средно в годините преди появата на коронавируса
През април у нас са починали 77 процента повече хора, отколкото средно в годините преди появата на коронавируса

Това показват данните на месечна база за изминалата 2021 година

България държи два мрачни рекорда в Европейския съюз по показателя надвишена смъртност от пандемията на месечна база за изминалата 2021-ва година. Това показват официалните данни на Евростат, предаде NOVA

 През април у нас са починали 77 процента повече хора, отколкото средно в годините преди появата на коронавируса.

Средната стойност за Европейски съюз за този месец е 21 процента. През ноември надвишената смъртност в България е 88 процента, срещу 26 на сто средно за Европа. Месец по-рано, през октомври, Румъния е поставила абсолютния рекорд от 111 процента по този показател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    ЗА ЕС И БЪЛГАРИЯ,ХАИР НЕ...
    ОТ КАКТО ГОТОВАНЦИТЕ НА БИВШЕТО БКП И ДС И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ АМНАХА ДУПЦЕ И ПУТЦЕ ЗА ЗАПАДЕН ЛАЙФСТАЙЛ ДА ИМАТ МЕРЦЕДЕСИ И ДА ТЪРКАТ ПРЪДЛИВИ ЗАДНИЦИ В КОЖЕНИ САЛОНИ,РАБОТАТА ЗА БЪЛГАРИЯ СТАНА ЗЛЕ.НАРЯЗАНИ ЗАВОДИ,РАЗПРОДАДЕНИ ПЛОДОРОДНИ ЗЕМИ,РАЗБИТО СТОПАНСТВО,ЗЕМЕДЕЛИЕ,НАУКА,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,ОБРАЗОВАНИЕ,АРМИЯ,СПОРТ И НОВИ ЗА ВРЕМЕТО СИ ТЕХНОЛОГИЙ.СПИРАНЕ НА АЕЦ С ГОДНОСТ ДО 2025 И ВКАРВАНЕ В МРАЧНИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОГНОЗИ ВИДНИ ДНЕС.ЛАПАНЕ И ГУШКАНЕ НА МАНГИ ОТ ЕС.НА ВХОД И ИЗХОД ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ. РЕФОРМИ???? ДА. СТАНИ ЗА ДА СЕДНА. ДОЙДОХА И АМЕРИКАНСКИТЕ ПРИЯТЕЛИ И ТУРСКИ ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ. АМИ СЕГА НА КЪДЕ,ДА ПИТАМЕ СОЛОМОН ПАСИ,САКСКОБУРГОТА,СВИНАРОВ,КОСТОВ,СТАНИШЕВ,БОРИСОВ....????? ЗА КАПАК КИРО И АСЕН С ПИОНЕРСКОКОМСОМОЛСКИ ХАРВАТСКИ ПЛАМ УСТРЕМЕН. АМА НА КЪДЕ? МАЙ НАПРЕД И НА ГОРЕ АМА БЕЗ НАС И НАШАТА КУЛТУРА,ИСТОРИЯ,ЕЗИК,БИТ И ФОЛКЛОР.. ДЕМЕК СЕ ОСРАХА ВСИЧКИ В СЕРВИЛНИЧЕСКИ ПОКЛОН КЪМ НАС И С ГЪЗА НА ЗАПАД ОБЪРНАТ. ЗАГУБВАМЕ БЪЛГАРИЯ И ДЕЦАТА СИ БЕЗ БОЙ. " ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД".......
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари