8 навика, които ви пречат да отслабнете

0
Ограничете стреса максимално – колкото и стриктни да сте в една диета, ако тялото ви е изложено на сериозен стрес, това ще ви попречи да имате фигурата, която искате да постигнете
Ограничете стреса максимално – колкото и стриктни да сте в една диета, ако тялото ви е изложено на сериозен стрес, това ще ви попречи да имате фигурата, която искате да постигнете

Ако искате да започнете да водите здравословен начин на живот, не бързайте да го правите преди да се запознаете с някои подробности

Дори здравословното хранене може да ви донесе главоболия, ако не се храните правилно. Ние сме приготвили вредните навици, храни и напитки, които ви пречат да изглеждате слаби, пише Actualno.com 

След като разберете кои са те ще бъдете напълно подготвени за начало на здравословен живот.

Ето ги и тях:

1. Постоянното дъвчене на дъвка - за много жени това е начин да утолят глада си поне за малко, но определено не може да бъде решение на проблема. Дъвченето на дъвка стимулира отделянето на стомашни сокове, а когато това е напразно, тоест в корема ви няма храна, вие няма как да се чувствате добре. Можете да замените дъвката с чаша вода, която да пиете на малки глътки и постоянно.

2. Ядете прекалено много сол - солта задържа вода в тялото ви, което е причина за подуване на корема. Всъщност това е добре, когато времето навън е топло, защото тялото ви не се дехидратира. През другите месеци обаче е много вредно да приемате прекалено много сол. Не забравяйте и за "скритата сол", която можете да срещнете дори в съдържанието на бисквитки. Най-доброто решение е да спрете да се храните с полуготови и готови храни.

3. Храните се прекалено бързо - докато се храните бързо вие не си давате достатъчно време да сдъвкате добре храната, а заедно с нея приемате прекалено големи количества въздух. Също така не давате време на организма ви да разбере, че е нахранен и изяждате повече от необходимото. Опитайте се да отделяте достатъчно време поне за основните хранения.

4. Пиете газирано - колкото и да обичате да пийвате кола или бира през горещите летни дни, ще трябва да се лишите от това удоволствие. Балончета в чашата- балончета в стомаха. Нормално е коремът ви да изглежда подут след една кола или каквато и да е газирана напитка. Ето защо, ако искате да отслабнете, ще трябва да ограничите максимално газираните напитки или най-добре, да ги спрете.

5. Пиете със сламка - премахнете сламка от всички напитки, с които сте свикнали да я използвате. Напълно възможно е пастмасовата сламка да е причина за въздуха в стомаха ви, който го кара да се подува.

6. Храните се с готови "диетични" продукти - не се залъгвайте, че етикета "без захар", означава че е наистина полезно да консумирате този продукт. За да е вкусен, той със сигурност съдържа изкуствени подсладители, които са също толкова вредни за вас. Тези вещества остават почти напълно неразградени в тялото ви и водят до подуване на стомаха. Заменете ги с плодове и зеленчуци.

7. Прекалено много фибри - те са полезни са стомашно-чревния тракт, но когато са в прекалено големи количества пречат на храносмилането, предизвикват газове и водят до подуване на стомаха. Когато се храните с храни, богати на фибри ги сдъвквайте много добре, за да намалите тежестта върху стомаха.

8. Ограничете стреса максимално – колкото и стриктни да сте в една диета, ако тялото ви е изложено на сериозен стрес, това ще ви попречи да имате фигурата, която искате да постигнете. Почивайте си добре, не се напрягайте излишно и не позволявайте на външни фактори да влияят на психическото ви състояние. Когато сте спокойни, тялото ви много по-лесно ще достигне желаният вид.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари