67 стотинки обезщетение за Росен Марков

0
Народният любимец и шегобиец бе задържан незаконно в психото
Народният любимец и шегобиец бе задържан незаконно в психото

Решение на Варненския районен съд развесели местната общественост, след като стана ясно, че е присъдило на народния любимец и шегобиец Росен Марков обезщетение от 67 стотинки за 3-дневното му принудително задържане в психиатрията на УМБАЛ „Света Марина“.

Това го няма никъде по света. Още повече пък такава сума за обезщетение, коментира Марков, който уточни, че решението е на съдия Добринка Петрова от 48-и съдебен състав на ВРС, предаде Монитор.

Ще организирам публично дарение на „крупната сума“ на министъра на правосъдието, за да помогна за пълната реформа на съдебната система, която ражда такива недоносчета. Събирал съм парите по 1 стотинка от рестото за закуски и ще ги дам на драго сърце, защото гаврата с това решение не е с мен, а с всички хора, които са като мен и не са съгласни да влязат в клишетата“, каза Росен Марков.

Той беше арестуван от полицията, заради бурните му протести пред сградата на Община Варна, като обвиняваше нейната фирма „Обреди“ в монополизиране на дейностите й край гробищните паркове. Марков, чийто бизнес е търговията с цветя край тях, обвини тогава общинарите, че искат да остави без хляб близо 40 семейства, изкарващи прехраната си с продажбата на цветя.

След като бе арестуван, той бе обвинен, че е луд и отведен в психиатрията, в която бе държан против желанието му 3 денонощия. „Лудият“ обаче знаеше много добре правата си и, че според Закона за здравето, никой няма право да го задържа там повече от 24 часа. Затова веднага заведе дело и сътвори поредното си шоу срещу бюрократите, като протестира пред съда с усмирителна риза и надпис на гърдите „Кой е лудият в болница „Света МаринаВарна.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари