59 дела са заведени срещу действията на кмета Пламен Стоилов

1
109 са образуваните дела срещу кметове от Русенска област сочат данни на Административния съд в Русе
109 са образуваните дела срещу кметове от Русенска област сочат данни на Административния съд в Русе Видео: БНТ2

Русе / 109 са образуваните дела срещу кметове от Русенска област сочат данни на Административния съд в Русе. Обжалвани са били решения на 7 местни управници, но някои от тях поставили своеобразен рекорд.

59 са делата, които оспорват действия и решения на русенския кмет Пламен Стоилов. Те са заведени от юридически и физически лица. Най-голям е делът на тези, които са по Закона за устройство на територията, тъй като правомощията му по него са свързани с незаконното строителство и премахването на негламентирани постройки.

22 са делата срещу до кмета на град Ветово Георги Георгиев. Част от тях са заведени от председателя на местния Общински съвет.

“Тези спорове очевидно. Аз не знам какво е състоянието на място, но очевидно се крият някакви други междуличностни отношения”, каза Елга Цонева, председател на Административен съд – Русе.

Три от делата срещу кмета на Ветово Георгиев са образувани по сигнал на прокуратурата, след като се оказало, че той си е позволил да решава въпроси, които не са от неговата компетентност. Например, еднолично определил размера на таксата за битови отпадъци.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари