5 съвета от д-р Ерик Берг за по-тънка талия

0
Можем да се надяваме на резултати, стига да имаме стратегия, смята диетологът
Можем да се надяваме на резултати, стига да имаме стратегия, смята диетологът Снимка: shop.drberg.com

Можем да се надяваме на резултати, стига да имаме стратегия, смята диетологът

Свалянето на онези досадни излишни няколко килограма често е предизвикателство. И както знаем, за отслабването винаги се изисква дисциплина и воля. Но понякога и това не е достатъчно, за да постигнем желаното тегло.

Според д-р Ерик Берг можем да се надяваме на резултати, стига да имаме техника и стратегия, пише Express UK, цитирано от Lifestyle.bg. Ето неговите пет съвета, с които бързо и ефективно да стопим мазнините по корема и да постигнем така желаната тънка талия.

Режимът на хранене

Д-р Ерик Берг е привърженик на кето диетата. Тя представлява режим на хранене, при който консумираме малко въглехидрати и повече мазнини. Това, което обаче лекарят препоръчва, е да наблегнем на протеините повече, отколкото на мазнините.

"Кето диетата, която искате да приложите, е с умерено количество протеин, като ключът е в качеството на протеините", допълва той.

Какво да избягваме

При тази кето диета обаче все пак има едно изключение. Съветът на д-р Ерик Берг е да избягваме омега-6 мастните киселини, които се съдържат в царевичното масло, соевото масло, рапичното масло, шафрановото масло, както и слънчогледовото масло.

Всички те доказано допринасят за наддаването на тегло.

На каква храна да наблегнем

След като уточнява какво да избягваме, лекарят дава и насоки на каква храна да наблегнем. По думите му салатата трябва да бъде част от ежедневното ни меню, тъй като зеленчуците са богати на калий, магнезий, фолат, витамин С и фитонутриенти.

Освен това фибрите в салатата подхранват и чревния ни микробиом.

Допълнителното усилие

Според д-р Ерик Берг можем да намалим обиколката на талията си още по-бързо и ефективно, когато комбинираме кетонната диета с периодично гладуване. Последното осигурява на организма ни повече часове от денонощието, в които да не се затормозява с усвояването на храна.

По този начин лекарят твърди, че ще усетим и други благоприятни ефекти, освен намаляването на теглото. Сред тях са повишаването на настроението и по-добрата мозъчна функция.

Движението

Едва ли е изненада за някого, че физическата активност е ключова, ако се стремим към отслабване. Д-р Ерик Берг съветва да комбинираме ходене и високо интензивни интервални тренировки (HIIT).

По думите му ходенето пеша не само помага да свалим излишно тегло, но и да намалим стреса и да спим по-добре. Тренировките пък ще ни помогнат да укрепим мускулите си, а и организмът ни да активира определени хормони, свързани с изгарянето на мазнини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари