5 пожара вдигнаха на крак русенските огнеборци

0
Най-голям е бил огънят в къща в с. Новград, където са изгорели прозорци, врати и част от покрива
Най-голям е бил огънят в къща в с. Новград, където са изгорели прозорци, врати и част от покрива

5 сигнала за произшествия са отработили екипите на пожарната през изминалото денонощие

Между 15:42 и 18:15 часа, пожарникари от РСПБЗН –Бяла са се отзовали на сигнал за запалване, възникнало в къща в с. Новград. При произшествието не са пострадали хора, но огънят е унищожил прозорци от дървена дограма, две дървени входни врати и цигли. Пожарът е потушен на площ от около 30 кв.м. Причината за запалването е била небрежно боравене с открит огън.

В 16:49 часа екип на Първа РСПБЗН е изпратен в с. Мечка, заради пожар в сухи треви в местността “Стълпище“. Произшествието е ликвидирано на площ около 4000 кв.м. без щети.

От 18:08 до 18:50 часа от РСПБЗН е пратен екип и автомобил за гасене на пожар в сухи треви на разклона за гр. Сеново и с. Писанец. Ликвидирали са пожара на площ около 150 кв.м. без щети. Между 21:10 и 22:10 часа пожарникари от Първа РСПБЗН са посетили адрес в Русе, в бл. ЦОР – 4, заради сигнал за излизане на дим от апартамент на първия етаж. Оказало се е, че е забравена тенджера на включен котлон. Инцидентът се е разминал без последици.

В същото време, в 21:10 часа, се е получил и сигнал за пожар в района кв. ДЗС- Русе, където е изпратен екип на Първа РСПБЗН. При обход в района се е оказало, че сигналът е лъжлив, тъй като не е открит пожар на посочения адрес. Живущи в квартала са информирали, че е имало пръскане срещу комари и вероятно това е заблудило подаващите сигнала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари