5 неподозирани последици от гризането на ноктите

0
Неподозираните последици от гризането на ноктите
Неподозираните последици от гризането на ноктите

Неподозираните последици от гризането на ноктите

Често се случва човек да гризе ноктите си, когато се чувства притеснен, отегчен или просто от скука. Проучванията показват, че до 30% от световното население е склонно да прави това. За съжаление, гризането на нокти може да донесе доста вреди на общото ви състояние.

Ето защо трябва да прекратите този вреден навик. Неподозираните последици от гризането на ноктите разкрива каналът "Top Of The Tops" във vbox7:

Може да увреди зъбите си

Зъбите ви може да са много по-твърди от ноктите ви, но все пак гризането на ноктите може да доведе до трайно увреждане на зъбите и дори венците. Честото стриване между зъбите и ноктите може да доведе до натрошаване или напукване на зъбите. Също така може да доведе до много бавно изместване на зъбите ви.

Възможно е да имате лош дъх

Почти невъзможно е да премахнем всички микроби и мръсотия от ноктите си, дори при изключително често миене на ръцете. Това означава, че бактериите, които са скрити под ноктите ни директно отиват в устата ни. Тези бактерии могат да се задържат и размножават в устата, причинявайки заболявания на венците и лош дъх (халитоза).

Неразположение в стомаха

Бактериите, които живеят в устата ни са достатъчно неприятни, но микробите, които попадат също в устата от честото гризане на ноктите, в крайна сметка могат да попаднат и в червата. Тези микроби могат да причинят стомашно-чревни инфекции, които могат да доведат до неприятни болки и диария.

Проблеми с кожата на лицето

Гризането на нокти може също да причини микроскопични дупчици в кожата около ноктите ни, където могат да навлязат различни бактерии и микроби, които причиняват кожни раздразнения. След това тези микроби може се пренасят от пръстите или ноктите, върху лицето чрез докосване или при гризане на ноктите. Това може да доведе до различни кожни обриви по лицето, особено близо до устните.

Хронично главоболие

Хората, които гризат ноктите си имат по-големи шансове да развият бруксизъм или неволно стриване на зъбите. Тези с бруксизъм могат да страдат от болки в челюстта, напрегнати мускули, болки около лицето и това са причините за поява на хронично главоболие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари