5 храни за младост

0
Трябва да се стараете да се храните здравословно и да наблягате на следните няколко продукта
Трябва да се стараете да се храните здравословно и да наблягате на следните няколко продукта

Колкото и да не ни харесва, с всяка изминала година остаряваме. Това е естествен процес, срещу който не можем да се борим. Учените все още не са измислили начин, благодарение на който човек да може да живее вечно и разбира се, да остане вечно млад. Засега тези варианти са възможни само във фентъзи филмите и книгите, пише ТРИБАЛИ.

Все пак не сме напълно безпомощни, когато става въпрос за остаряване. Начинът на живот е изключително важен, ако човек иска да запази външния си вид в добра форма, независимо от годините. Храните, които приемате, също играят определяща роля по отношение на младостта.
Ето защо трябва да се стараете да се храните здравословно и да наблягате на следните няколко продукта:

Кисело мляко
Макар че връзката между дълголетието и киселото мляко не е доказана директно, всички знаем колко полезна е тази храна. Киселото мляко е богато на калций, а добрите бактерии в него помагат за поддържането на здравето на червата.

Риба
Преди около 30 години изследователи започнали да се интересуват защо хората в Аляска страдали значително по-рядко от сърдечносъдови заболявания. Според учените причината за това се крие в по-големия прием на риба, която местните консумират. Рибата е богат източник на омега-3 мазнини, които помагат за предотвратяване на натрупването на холестерол в артериите.

Шоколад
Хората куна, обитаващи островите Сан Блас край бреговете на Панама, страдат по-рядко от болести на сърцето. Причината е в напитка с много какао, която хората куна обичат да пият. Какаото е богато на флаваноли, подпомагащи функцията на кръвоносните съдове. По този начин се намалява рискът от високо кръвно налягане, диабет тип 2, бъбречни заболявания и деменция.

Ядки
Те са богати източници на ненаситени мазнини, така че ползите от тяхната консумация са подобни на ползите от приема на зехтин. Освен това в ядките се съдържат витамини, минерали и други фитохимикали – включително антиоксиданти.

Вино
Консумацията на алкохол (в умерени количества) предпазва от сърдечносъдови заболявания, диабет и загуба на паметта. Червеното вино е най-мощното оръжие в борбата с остаряването и болестите, защото съдържа ресвератрол – съединение, което може да активира гени, забавящи стареенето на клетките.

Източник: ТРИБАЛИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари