4 причини, които пречат да стопите корема

1
Въпреки усилията и безбройните коремни преси, коремът ви не става плосък, както ви се иска
Въпреки усилията и безбройните коремни преси, коремът ви не става плосък, както ви се иска

Въпреки усилията и безбройните коремни преси, коремът ви не става плосък, както ви се иска

Коремните мазнини са едни от най-упоритите в тялото. Те винаги остават последни за топене, дори когато сте успели да стопите всички останали тлъстини.

В много случаи въпреки усилията ви и безбройните коремни преси, коремът ви не става плосък, както ви се иска.

Ето четири възможни причини за това:

1. Задържате течности

Ако храната ви е много богата на сол или захари, това е една солидна причина за задръжка на течности. Това прави отслабването и намаляването на мазнините по-трудно, особено в коремната област.

Задръжката на течности забавя метаболизма и е основа за воден целулит.

За да се отървете от излишната вода в тялото си, включете повече джинджифил, канела, куркума, магданоз, краставици, целина, марули, босилек и кимион в храната си.

2. Пиете газирани напитки

Газираните напитки не само подуват корема, но и са основа за трупане на мазнини. Те са сладки, като количеството захари в тях е огромно. В много случаи се равнява на няколко супени лъжици захар за една чаша газирана напитка.

Представете си как това се отразява на талията ви, дори да се въздържате от всякакви други сладки храни.

Избягвайте газираните напитки, ако искате да имате плосък корем.

3. Недостатъчен сън

Ако не спите колкото е необходимо, метаболизмът се забавя и трупането на мазнини се ускорява.

Ако се опитвате да отслабнете, но страдате от безсъние или спите малко часове, това може да затрудни намаляването на мазнините по корема.

Сънят е от голямо значение за обмяната на веществата. Освен това, когато спите повече, имате по-малък диапазон от време, в който да се храните. Това също е от значение за контрола на приема на калории.

Опитайте се да си изградите навици за здрав сън. Лягайте си по едно и също време. Не яжте тежки храни преди сън и не пийте алкохол. Избягвайте да пиете много вода, за да не се будите през нощта.

4. Не правите подходящи упражнения

Много хора мислят, че само с коремни преси ще успеят да постигнат плосък корем. Всъщност това не е съвсем вярно. Коремните преси са важно упражнение за стегнат корем, но далеч не са единственото.

Старайте се да тренирате цялото си тяло. Правете упражнения, които натоварват мускулите на гърба, талията, страничните коремни мускули.

Тренирайте цялото си тяло, за да може цялата мускулатура да е стегната и добре работеща. Това спомага за цялостната редукция на мазнини, което неминуемо се отразява и на корема.

Следвайки тези съвети, ще увеличите шансовете си да се отървете от коремните мазнини и да постигнете мечтаната си фигура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари