3 години затвор за крадла в Русе

1
Влязла в къща, заплашила домакинята, изблъскала я и избягала с плячката
Влязла в къща, заплашила домакинята, изблъскала я и избягала с плячката Снимка: Dunavmost

Влязла в къща, заплашила домакинята, изблъскала я и избягала с плячката

Окръжен съд – Русе в процедура, протекла по съкратеното съдебно следствие, определи на 25-годишната Й. В. наказание в размер на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при строг режим за грабеж.

Подсъдимата призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и изрази съжаление за случилото се. Размерът на наложеното ѝ наказание лишаване от свобода е определен след редуцирането му с една трета, съгласно чл. 58а от НК.

Й. В. се призна за виновна в това, че на 24.02.2021г. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, отнела чужди движими вещи – 2 бр. портмонета и пари в брой 130лв. и 150 евро, всичко на обща стойност 425,87 лв. от владението на М. Г. и Н. Т., без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като заварена на мястото на престъплението, употребила сила и заплашване, за да запази владението над откраднатите вещи.

Младата жена е без образование, многократно осъждана. Според обвинителния акт, разхождайки се из града, тя се спряла пред една къща и, тъй като се нуждаела от средства, решила да открадне каквото намери вътре. Влязла през незаключената входна врата, обиколила стаите и взела две портмонета, съответно със 100 лв. в едното и 150 евро в другото, както и 30 лв. от трето. Докато подсъдимата все още се намирала в къщата, там се прибрала свидетелката Н. Т. и препречила пътя й, тъй като разбрала за кражбата. Тогава Й. В. заплашила домакинята да мълчи, за да не я сполети нещо по-лошо, блъснала я с ръце и избягала с откраднатите пари и вещи. Пострадалата подала жалба в Първо РУ при ОД на МВР – Русе, към която приложила видеозапис от камера за видеонаблюдение, монтирана на къщата й.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари