Тийнейджър сключи споразумение с прокуратурата за грабеж в русенски хотел

0
Престъплението е от нощта на 6 февруари тази година
Престъплението е от нощта на 6 февруари тази година Снимка: Dunavmost

Престъплението е от нощта на 6 февруари тази година

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между прокурор от Окръжна прокуратура и защитника на непълнолетния подсъдим К. Ц., с което последният се призна за виновен за грабеж.

Според обвинителния акт К. Ц. и многократно осъжданият Е. С. се срещнали на 06.02.2021 г. около 02:00 часа. Разхождали се, пушили и решили да извършат множество кражби или грабежи и по този начин да се снабдят с парични средства и други ценни движими вещи. На сутринта видели човек на една от терасите на русенски хотел, К. Ц. почукал силно на стаята му и, когато Ф. И. отворил вратата, Е. С. го изблъскал с ръце и му нанесъл удар с юмрук в областта на гърдите. Тийнейджърът заключил вратата от вътрешната ѝ страна и застанал пред нея, за да не може пострадалият да избяга. Другият подсъдим взел портмонето на Ф. И. с намиращите се в него 10 лв., лична карта и дебитна карта, замахнал с нож срещу него и го ударил по дясното коляно. След това го ударил с длан по лицето, заплашил го да не подава жалба и заедно с К. Ц. си тръгнали. По-късно същия ден Е. С. сам извършил още един грабеж.

Делото постъпи в съда с обвинителен акт срещу двамата, но в хода на проведеното разпоредително заседание К. Ц. пожела да сключи споразумение, което беше разгледано от друг състав на съда, съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс. Ученикът се призна за виновен в това, че на 06.02.2021 г. в гр. Русе, като непълнолетен, но разбиращ свойството и значението на деянията си и можещ да ръководи постъпките си, след предварителен сговор да извършат кражби или грабежи с Е. С., отнел чужди движими вещи - 10 лева от владението на Ф. И., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване. За това престъпление К. Ц. прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три месеца с едногодишен изпитателен срок.

Делото ще бъде върнато на първия съдебен състав за продължаване на производството по отношение на пълнолетния Е. С., който е в ареста от 07.02.2021 г. Споразумението относно К. Ц. не подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари