26 градуса в четвъртък

0
Възможни са краткотрайни валежи над Североизточна България
Възможни са краткотрайни валежи над Североизточна България

През нощта ще бъде предимно ясно, утре над по-голямата част от страната - предимно слънчево

Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България, на места с краткотрайни валежи. След обяд и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има превалявания, придружени с гръмотевици. През нощта ще е почти тихо, утре вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб до умерен.

Максималните температури ще са от 24°-26° в североизточните райони и по Черноморието до 35°-36° в крайните югозападни. 

По Черноморието ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на места ще има краткотрайни валежи, след обяд в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Преди обяд над източната част от Стара планина ще има по-значителни временни увеличения на облачността, а след обяд над останалите планини ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали, в Родопите и ще прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

През следващите дни до края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност: в петък, главно над планините в Южна България, през почивните дни - в крайните югозападни райони, където са възможни изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще бъде най-често от изток-североизток, до умерен. След временно понижение на температурите в събота, в неделния ден дневните отново ще достигнат 31°-36°, малко под 30° по Черноморието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари