25 лева за чадър и шезлонг на "Черноморец"?

1
Формално стопанинът на плажа не е в нарушение, но доколко тази цена е разумна?
Формално стопанинът на плажа не е в нарушение, но доколко тази цена е разумна? Снимка: БГНЕС

25 лева такса за чадър и шезлонг е платил днес турист на къмпинг „Черноморец”.

„Тази цена не е нормална! Най-хубавите плажове в Созопол са по 20 лева при прекрасни условия – с удобен шезлонг, чадър, чистота на високо ниво и парти програма. А днес ме таксуваха за нищо с огромна сума”, недоволства Петър Николов, цитиран от Флагман.бг

Проверка показва, че концесионерът „Си Бо Трейдинг” ЕООД не е в нарушение. Фирмата е спечелила търга, проведен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) през 2015 година, а тогава все още не е имало задължително изискване за посочване на максималните цени за плажни принадлежности.

„Формално не е нарушил Закона, цената дори може и да е по-висока, друг е въпросът защо го прави”, коментираха юристи, които познават казуса.

Никак не е изключено това да е цената за всеки простосмъртен турист, озовал се на плажната ивица в Черноморец. Местата там и без това са недостатъчни за руснаците, които имат жилища в намиращите се наблизо затворени комплекси. Собствеността им е свързана с наемателя на плажната ивица на бившия къмпинг.

Коректно е да се уточни, че наемателят води сериозна битка за плажа и плати най-високата цена за кв.м. пясък в България. Годишният наем за 28-те дка е 168 хил.лева!

На къмпинг „Черноморец” в челен сблъсък влиза настоящият наемател с бившия – Нено Михалев, който се оказа собственик на земите зад плажа.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари