2000 лева глоба за нелицензиран превозвач на пътници, спипан на „Дунав мост“

1
21-годишният шофьор е возил 4-ма пътници към Германия
21-годишният шофьор е возил 4-ма пътници към Германия Снимка: Dunavmost

21-годишният шофьор е возил 4-ма пътници към Германия

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдена наложената на Г. А. глоба в размер на 2000 лв. за нелицензиран превоз на пътници, бе потвърдено от по-горната инстанция и влезе в законна сила.

На 20.12.2020 г. в района на ГКПП „Дунав мост“, служители на „Автомобилна администрация“ извършили проверка на „Мерцедес Спринтер“, управляван от 21-годишния Г. А. В автомобила пътували 4-ма пътници. Единият от тях в писмено обяснение посочил, че заплатил на шофьора 130 евро за превоза до Германия. Въз основа на това контролните органи преценили, че жалбоподателят извършва обществен международен превоз на пътници срещу заплащане без заверено копие на лиценз, за което деяние срещу него бил съставен акт, а впоследствие и наказателно постановление.

С решение от 28.07.2021 г. Районен съд – Русе е потвърдил наказателното постановление. По повод жалба от Г. А., Административният съд напълно е споделил заключението на Районен съдРусе за несъмнено извършеното от лицето административно нарушение. И касационната инстанция също е отхвърлила възраженията за процесуални нарушения при издаването на акта и наказателното постановление.

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдено наказателно постановление за налагане на глоба в размер на 2000 лв. на Г. А., вече е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари