16-те точки на смъртта в България

0
Трафикът по пътищата се засилва при затопляне на времето, бъдете внимателни!
Трафикът по пътищата се засилва при затопляне на времето, бъдете внимателни!

16 точки на смъртта дебнат шофьорите по пътищата на България, особено със затоплянето на времето, когато и трафикът се засилва.

Едни от най-критичните зони са 66-километър от АМ "Тракия" и 74-ият от "Хемус", както и пътят за Гърция през Кресненското дефиле.

Капаните, за които водачите трябва да са нащрек, са мокър път при дъжд, трасета с обратен наклон, задържащ вода, поредица от 180-градусови завои и т.н., пише "Телеграф".

От „Пътна полиция“ представиха опасните участъци, на които е добре шофьорите да отпуснат газта, за да стигнат живи и здрави при близките си.

Точката с най-много катастрофи на АМ „Тракия“ е 66-километър. Пътят там е с обратен наклон, така е проектиран, когато е строена магистралата и задържа вода. Има предупредителен знак, че при дъжд трябва да се кара с не повече от 90 км. в час, но често не се спазва.

Два остри десни завоя, единият от които на отпускане след слизане от АМ' „Хемус“ в посока София-Варна, също изненадват шофьорите в района на ловешкото село Бресница. Там има ограничение от 60 км. В час, но шофьорите опитват да изпреварват на спускане, защото преди него има серия от завои, зад които се образуват тапи.

Рисковата отсечка е част от най-смъртоносния път в България – след АМ „Хемус“ от Ябланица в посока Велико Търново. Критичната точка с най-много сблъсъци на АМ „Хемус“ е в самия й край в района на 74-тия километър до Ябланица. След излизане от скоростния път следват серия от леви и десни завои, които са на спускане.

На второ място със загинали се нареждат отсечките Симитли - Кресна и Русе - Бяла. И двете трасета са международни и страшно натоварени. Там освен поредица от къси прави с много завои ситуацията допълнително се усложнява и от тировете, които образуват колони след себе си и изнервени шофьори тръгват да изпреварват рисково.

Докато пътуват за Гърция по пътя Перник - Дупница - Сандански, водачите трябва да са нащрек в района на 46-тия километър. Рисков е и 97-оя километър по направлението Румъния - Дуранкулак - Балчик.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари