16-годишен опита да избяга от Бойчиновци

0
Заради бягството невръстният апаш ще бъде изправен отново пред съда
Заради бягството невръстният апаш ще бъде изправен отново пред съда

Момче от Поправителния дом в Бойчиновци се опита да избяга, но бе заловено от третия патрул.

Заради бягството невръстният апаш ще бъде изправен отново пред съда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

16-годишният Асен Ю. дръзнал да бяга от Поправителния дом в неделя към 13.50 часа. Той прескочил две от от високите телени огради, но охранителната система се задействала и дежурните надзиратели хукнали след него. Момчето било спипано при опита си да преодолее и третата последна ограда и охраната го върнала обратно.

Асен Ю. е от пазарджишкото село Малоконаре. Тийнейджърът изтърпява присъда от една година и четири месеца лишаване от свобода за блудство с малолетна и още осем месеца за кражба. В родното му място го познават като изпечен крадец. Залавян е от полицаите многократно.

След сигнала за бягството затворът е посетен от дежурна оперативна група. Срещу момчето е образувано досъдебно производство за опит за бягство от затвора, за което го грозят още 3 години килия.

Надзирателите не се отделят от поста си, охранителите поддържат връзка помежду си и бягството е почти невъзможно, коментираха запознати. Апашът- беглец бил закопчан бързо за минути.

Преди дни заместник омбудсманът Диана Ковачева направи проверка на единствения у нас затвор за непълнолетни в Бойчиновци, който е поделение на затвора във Враца и констатира лоши битови условия.

В Поправителния дом присъди изтърпяват 22 деца и 12 пълнолетни младежи. Последният опит за бягство от затвора на трима въдворени датира от далечната 1992 -ра година. Тогава само едно от момчетата се разминало с по-лека присъда като малолетно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари