150 състезатели по триатлон завладяха лесопарк "Липник"

0

Близо 150 състезатели по триатлон – плуване, колоездене и бягане на къси дистанции, взеха участие в провелото се вчера на базата на лесопаркЛипник“ Държавно първенство по триатлон, организирано от Община Русе, Спортен клуб по триатлон „Далян“, Българската федерация по триатлон.

Събитието се провежда за 27 година и е 3-то поред, на което Русе е домакин. Състезанието беше открито от зам.- кмета на Община Русе Свилен Иванов. На първенството присъстваха председателят на Българската федерация по триатлон Емил Стойнев и треньорът на Спортен Клуб по триатлон „Далян“ Русе Меглена Ангелова. Победителите бяха наградени от зам.-кмета на Община Русе Свилен Иванов.

Пръв при мъжете се класира Александър Сръндев, а негови подгласници станаха Емил Стойнев и Ален Драголов. И тримата са представители на Спортен клуб по триатлон „София“.

При жените първо място взе Христа Стойнева от СК „София“, на второ място се класира Даниела Камбурова от СК "Триекстрийм", а на трето Лиляна Бонева също от СК "Триекстрийм".

Достойно в надпреварата се представиха състезателите на русенския клуб „Далян“, които завоюваха много отличия в различните възрастови групи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари