7 медала за русенския клуб по корабомоделизъм

3

На Текето се проведе Държавното първенство по корабомоделен спорт

На Голямото езеро на Лесопарк „Липник“ се проведе Държавното първенство по корабомоделен спорт клас "М" - радиоуправляеми скоростни модели и "NS" - радиоуправляеми модели на съществуващи кораби. Проявата се организира от Спортен клуб по корабомоделен спорт „Змс Иван Маринов“ - Русе със съдействието на Община Русе и Българската федерация по корабомоделен спорт.

Състезанието се проведе в рамките на 3 дни с участието на 75 спортисти от клубовете по корабомоделизъм от Русе, Пазарджик, Харманли, Димитровград, София, Варна и Каварна. Показани бяха над 200 радиоуправляеми модела.

Русе има нужда от спортни събития като това, които не само развиват техническите способности, но стимулират и творческото мислене на хора от всяка възраст“, обърна се към участниците заместник-кметът Енчо Енчев. Той награди най-добрите състезатели в двете категории.

Клас „М“ включва радиоуправляеми модели, които трябва за определено време да направят няколко обиколки на част от Голямото езеро на Лесопарк „Липник“. Надпреварата в клас ”NS“ се състои в изработването и управлението на макети на съществували кораби, които трябва да покажат сложни фигури във водата.

Ето и държавните шампиони за 2023 г. от Спортен клуб по корабомоделизъм „Змс Иван Маринов“ – Русе:

- Сорин Мавро - златен медал в клас Hydro;

- Сорин Мавро - златен медал в клас Hydro 2;

- Разван Олеанов - бронзов медал в клас Hydro 2;

- Сорин Мавро - сребърен медал в клас MONO 2;

- Красимир Георгиев - бронзов медал в клас MONO 2;

- Красимир Георгиев - бронзов медал в клас Mini FSR;

- Любомир Ненов - златен медал в клас F2A.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Андрей Мицулов
    Предлагам на изгодни цени, богата колекция на различни моделарски инструменти и материали: брезов шперплат, балса, месингови тръбички, пластмасови заготовки за различни детайли, валове, електромоторчета, моделарска литература и чертежи и много други. 0885848181.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари