12 души загинаха при катастрофа на хеликоптер

0
Хеликоптерът е бил "свален" в крайбрежния район на Ал Мая, която е поле на сблъсъци между враждуващи милиции
Хеликоптерът е бил "свален" в крайбрежния район на Ал Мая, която е поле на сблъсъци между враждуващи милиции

Най-малко 12 души са загинали при катастрофа на хеликоптер западно от либийската столица Триполи, твърдят източници на сигурността.

Говорител на народното опълчение заяви пред Би Би Си, че хеликоптерът е бил "свален" в крайбрежния район на Ал Мая, която е поле на сблъсъци между враждуващи милиции, предаде Факти.бг.

Хеликоптерът е пренасял пари към местна банка и се връщал в Триполи с пътници на борда. Според информацията на различни медии броят на пасажерите варира между 12 и 23.

Местните медии твърдят, че сред загиналите може да има високопоставени членове на милицията. Според информацията на борда е имало и банкови служители от град Сурман.

Новинарският сайт „Либия обзървър”, който подкрепя свързаното с ислямистите и непризнато от международната общност правителство, което контролира столицата Триполи, съобщи, че сред убитите са командващият силите на Триполи в западния военен окръг и водач на милиция от Зауия. Сайтът цитира военния говорител на Триполи Али ал Шайехи, според когото хеликоптерът е попаднал под тежък обстрел.

Либия е нестабилна, откакто Муамар Кадафи бе свален от власт през 2011 г. Страната е разкъсвана и поделена между многобройни милиции, всяка регулираща собствените си късчета от територия.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари