10 храни, които можете да ядете и след срока им на годност

0
изненадващо е, че повечето хранителни стоки, които смятате, че са рискови може да се консумират и след като им мине срока
изненадващо е, че повечето хранителни стоки, които смятате, че са рискови може да се консумират и след като им мине срока

Независимо дали става дума за шоколад, които е получил бяла повърхност или за хляб, който е мухлясал, трудно е да определите дали една храна е добре да бъде изядена или все пак е по-безопасно да отиде в кофата за боклук.
Това, което е изненадващо е, че повечето хранителни стоки, които смятате, че са рискови, се ядат в деня, когато срокът изтича, а реално може да се консумират и след като им мине срока, пише „За жената“.
Това са само част от тях:

1. Мляко
Пастьоризираното мляко може да издържи 50% по-дълго, ако го съхранявате на ниска температура. Опитайте млякото да съхранявате в задната част на хладилника, а не на вратата. Ако пък започне да киселее от него може да направите палачинки.

2. Яйца
Според твърденията на Dane Gunders, който се занимава с изследване на храните, яйцата могат да издържат между 3 до 5 седмици. Но трябва да се съхранява при температура по-ниска от 5 градуса, тъй като така се предотвратява евентуалното възникване на салмонела.

3. Храни с много захар
Всяка храна с много захар, като мармалад и мед, винаги е безопасна за консумация.

4. Чипсове
Въпреки че е овкусен, чипса е сигурен, поради голямото количество сол, който съдържа.

5. Дребни сладки
Също като чипс, сладкишите може да се ядат без проблем и след изтичане на срока. Ако са малко омекнали, само за малко ги поставете във фурната.

6. Сухи макаронени изделия
Ако правилно се съхраняват, могат да издържат вечно.

7. Хляб
Съхранявайте във фризер и той ще трае вечно. Само гледайте да премахвате мухлясалите части, ако забележите такива.

8. Храна в кутии
Срокът на годност на консервата може да бъде вечен, ако я държите на тъмно и сухо място.

9. Маруля
Докато марулата не е изсъхнала, можете да я освежите в леденостудена вода.

10. Шоколад
Шоколадът може да издържи доста дълго време. Излагането на топлина и директен въздух причинява създаването на белия слой, който всъщност възниква от мазнините, които избухват на повърхността.Какво означава това, че няма нужда от хвърляне на цели шоколади.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари