0.69 лв/км вместо 0.79 лв/км е вече минималната цена на такситата в Русе

1
Друго решение, което влезе в сила, е срокът на валидност на разрешението за извършване на таксиметров превоз
Друго решение, което влезе в сила, е срокът на валидност на разрешението за извършване на таксиметров превоз

На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие предложение на Общинска администрация, което засяга срокът на валидност на разрешението за таксиметров превоз, минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидна на територията на Община Русе и срок на валидност на разрешението за извършване на таксиметров превоз на пътници. 

Първоначалното предложение предвиждаше минималните цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидна на територията на Община Русе, да са: дневна тарифа 0,79 лв. на км и нощна тарифа 0,89 лв. на км. и максимални такива – дневна тарифа 1,00 лв. на км. и нощна тарифа 1,20 лв. на км. При обсъждането на предложението в постоянните общински комисии обаче е било изложено становището, че една по-ниска минимална цена ще насърчи конкуренцията между таксиметровите превозвачи, и ще е от полза за гражданите. 

В тази връзка бе направено предложение за промяна на минималните цени на превоз както следва: дневна тарифа - 0,69 лв. на км и нощна тарифа - 0,79 лв. на км. Няма да има промяна в размера на максималните тарифи. Друго решение, което влезе в сила, е срокът на валидност на разрешението за извършване на таксиметров превоз на пътници да е за период от 3 години. 

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари