Чисора се размина с европейската титла

0
Британецът, който се заканваше да нокаутира Кабайел, остана крайно разочарован от решенията на съдиите
Британецът, който се заканваше да нокаутира Кабайел, остана крайно разочарован от решенията на съдиите Видео: BoxingFan333

Британецът Дерек Чисора не успя да отнеме европейската титла в тежката категория на професионалния бокс от носителя Аджит Кабайел от Германия, след като загуби по точки в двубой, изигран в легендарното казино в Монте Карло.

Чисора, който се заканваше да нокаутира Кабайел, остана крайно разочарован от решенията на съдиите. Двама от тях дадоха предимство на германеца, като записаха във фишовете си 115:114, а третият даде равенство 114:114. Загубата е тежък удар за “Дел Бой” и амбициите му за световна титла, които минаваха през спечелването на този трофей, информира sportal.bg.

Кабайел изкова победата си в четвъртия и петия рунд, а след това я затвърди с акуратни попадения. 

В последните два рунда Чисора прояви активност, като отчиташе, че победата в мача му се изплъзва, но Кабайел се бранеше добре.

След срещата Чисора сподели, че според него победата е трябвало да бъде присъдена на него, но загубата няма да го демотивира и той ще продължи с опитите си да покори световния връх.

"Аз винаги се връщам", каза Чисора, който беше подкрепян в залата от бившия крал на тежката категория Тайсън Фюри, но и това не му помогна.

В централния мач от вечерта руският боксьор Дмитрий Бивол защити титлата си в полутежка категория във версия WBA, след като нокаутира още в първия рунд австралиеца Трент Броудхърст.

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари