След контестация: Русенецът Радослав Росенов е европейски шампион по бокс

2
Драматичен обрат
Драматичен обрат

Състезателят на БК “Русе“ Радослав Росенов спечели четвърта европейска титла, след като победи на финала на първенството по бокс за младежи на Стария континент в Будва.

Това стана въпреки съдиите и с драматичен обрат, предава Русе Медиа.

Първоначално българинът трябваше да се примири със сребърния медал в категория до 60 кг., след като съдиите му отсъдиха загуба във финала срещу руснака Алексей Шендрик.

Веднага след решението на реферите Росенов се хвана за главата, коленичил на ринга, тъй като сам усещаше, че е бил по-добрият боксьор. От българската делегация подадоха контестация, която в последствие бе уважена и така Радослав Росенов, който е възпитаник на треньора Съби Събев взе златото.

“Росенов се окичи с титлата, след като първоначално съдиите го ощетиха в мача с Алексей Шендрик. Резултатът от двубоя бе в полза на руснака, но от родния щаб подадоха контестация, която бе уважена и обърна развоя на събитията“, обявиха от федерацията ни по бокс. Днес ще бъдат съобщени и подробности по случая.

Така България приключи шампионата с две титли, след като в категория 75 кг. Уилиам Чолов надигра на финала руснака Аким Павлюков. На първенството в Будва националите имат и два бронзови медала – на Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари