Земеделец: Хей, Брюксел, не се правете, че не виждате това, което причинявате на българското земеделие

9
Тук сме, защото Брюксел не чува нашия глас, казаха още земеделците
Тук сме, защото Брюксел не чува нашия глас, казаха още земеделците

Тук сме, защото Брюксел не чува нашия глас, казаха още земеделците

Протестът на зърнопроизводителите затвори граничния пункт Дунав мост при Русе. В недоволството се включиха земеделци от Северна и Южна България, подкрепени и от овощарите. С шествие на трактори те блокираха достъпа до границата. Въпреки че протестът е обявен до 16:00 часа, се очаква той да приключи в обедните часове, предаде Русе Медиа.

Според протестиращите крайно време е държавата да се намеси и да защити техните интереси. „Земеделски министър, премиер, президент да защитят родното производство, защото без нас няма да има и държава. Това е стратегически отрасъл, без производство на храна няма как да се оцелее“, заяви земеделецът Людмил Работов.

Радослав Христов от Стара Загора отправи критики към евроинституциите. „Тук сме, защото Брюксел не чува нашия глас. Хей, Брюксел, погледнете, не си заравяйте главата в пясъка, не се правете, че не виждате това, което правите на българското земеделие“, каза той.

Българските зърнопроизводители са притеснени, защото 40 процента от продукцията от миналата година стои по складовете, а след три месеца идва новата реколта. „Трябва да продаваме на загуба, защото условията, в които произвеждаме ние и спазваме, са доста по-различни, отколкото тези в Украйна и Русия“, казват протестиращите.

Протестите са на границата, тъй като по думите им транзитните коридори в момента не работят. Въпреки че са създадени, за да преминава украинското зърно към трети страни, това не се случва, а то остава у нас и подбива родното производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    22
    Трой
    Хей Брюкселе що им даде пари от 2007 до сега че си купиха къщи,коли и станаха комплексиращи богаташи че вече много се перчат и искат още . Забравиха гладните години с трактори Юмз и Болгари с по 30 дек.работеха .
  • 3
    21
    Жекйв
    Взимат стотици хиляди субсидия от Брюксел, обаче са недоволни
  • 4
    20
    Аре стига!
    Зърното е световна борсова стока и в момента цената му е около 400 лева на тон! Ако ще от Аржентина да го докарат. На нашите земеделци им предлагат изкупуване по 430 лева на тон, но те искат 650 лева! Е, няма по нагло нещо от замогнал се селяндур!!! Сега е момента да се купува зърно и брашно от съседните ни държави. Нашите селяндури сами ще клекнат.
  • 4
    19
    Недоумяващ
    Хей,земеделецо,защо ти получаваш субсидии от Европа без оглед на природни условия,а когато ми даваш рентата го залагаш като фактор,с който трябва да се съобразявам?Предлагам да ми пращаш субсидията като рента,а от печалбата нищо да не ми плащаш ...
  • 13
    18
    СЪВЕТ
    А ЗАЩО НЕ СИ ПРОДАДОХТЕ РЕКОЛТАТА МИНАЛАТА ГОДИНА КАТО ЦЕНАТА БЕШЕ 1,30ЛВ,А Я СКРИХТЕ ,СЕГА ЩО БИЛО ТАКА И ТАКА.ЛАКОМИЯ.ДЪРЖАВАТА ДА ВИ ЧАКА ДА ВДИГАТЕ КАКТО СИ ИСКАТЕ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари