Зарибяват изоставен водоем в русенско

4
Предвижда се местността да се превърне в зона за отдих и спортен риболов, а хората, които живеят тук, се надяват най-накрая да имат асфалтиран път
Предвижда се местността да се превърне в зона за отдих и спортен риболов, а хората, които живеят тук, се надяват най-накрая да имат асфалтиран път Видео: БНТ Русе

Община Русе възстановява изоставен от години водоем, който се намира близо до езерото край село Николово.

От години язовирът е затлачен, защото е лошо стопанисван. За да не създава опасност през този сезон, водата от него е източена.

Доскоро, макар и само по документи, водоемът принадлежеше на института „Образцов чифлик”. След като Община Русе успя да го придобие, източи водата от него, защото е каскадно свързан с езерото край Николово и създаваше рискове от наводнения.

В бюджета за следващата година ще бъдат заделени средства за ремонта на изпускателя, стената и преливника на язовира.Пламен Стоилов – кмет на Община Русе: „Чистим тинята, наносите. Свеждаме го до работна дълбочина и обем. Трябва да го засеем със зърнена култура, наесен се жъне и 2018 можем да смятаме, че тоя язовир го пълним и го зарибяваме.”

Предвижда се местността да се превърне в зона за отдих и спортен риболов, а хората, които живеят тук, се надяват най-накрая да имат асфалтиран път. Йорданка Петрова: ”Дано оправят пътя, че ние сами сме го правили и насипали с камъни. Зимата не може да се мине тук.”

Освен нов път, при облагородяването на района се предвижда и изграждането на велоалеи.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари