Състезание по кастинг спорт се проведе в Николово

0

Заместник-кметът Енчо Енчев награди победителите

На 26 и 27 август на стадиона в село Николово се проведе първото от над две десетилетия Републиканско първенство по кастинг спорт. То бе организирано от Българската федерация по риболовни спортове с активното съдействие на председателя на Спортен клуб по кастинг спорт Николово Емил Великов. В него участваха деца от 4 клуба от Русе, Николово, Габрово и Българене на възраст от 7 до 13 години.

Официални гости в деня на награждаването бяха зам.-кметът Енчо Енчев и Лъчезар Иванов - старши експерт в областта на спорта в Община Русе, които приветстваха участници и зрители и наградиха победителите в турнира. На закриването на състезанието присъства и Боянка Димитрова - областен координатор на Регионалния съвет на КНСБ – Русе.

В първия ден на турнира, на чието откриване присъстваха председателят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов, кметът на с. Николово Златан Ванев, председателят на клуб Липник „Опазване и зарибяване“ Георги Владимиров и инструкторът по спортен риболов Денислав Юлиянов, децата се състезаваха в дисциплините „аренберг и “скиш”, а във втория - в дисциплината “дистанция”.

Следващото издание на състезанието, което е част от календара на Българската федерация по риболовни спортове, ще се проведе през месец ноември в с. Българене.

Кастинг спортът е упражнения със специални въдици за точно или далечно хвърляне на изкуствени мухи или тежести с въдици и води началото си от спортните рибари. Дисциплината се практикува състезателно в турнирна форма на тревни терени или в спортни салони с необходимата дължина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Риболовец
    Нисофски гражданин, хвана най-вмирисаната скумрия от селската бара. Хвана я на стръв дръжавна позиция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари