Зарибиха езерото в Лесопарк “Липник” с един тон риба

0

5000 риби каракуда бяха дарени на Община Русе

Дарение от 5000 риби каракуда за зарибяване на езерото в ЛесопаркЛипник“ получи Община Русе. Благотворителната инициатива е на клуб по спортен риболов Feeder Fishing Ruse.

Със събраните средства от състезания по спортен риболов неговите членове организираха зарибяването на езерото. Рибата е с тегло между 200 и 600 грама и разполага с необходимите ветеринарно-медицински свидетелства и документ за произход.

От ръководството на спортното дружество заявиха, че е нормално следствие от преноса на рибите 1-2% от тях да останат зашеметени. „След зарибяването чайките, които плуват по повърхността, нараняват по-слабите риби, които се възстановяват от транспортирането“, обясни председателят на Клуба по спортен риболов Цветомир Петров.

Каракудата е сред рибите, които са най-издръжливи на климатични условия. Тя не се отличава с особени кулинарни качества, но е изключително подходяща за практикуване на спортен риболов. Такава е и целта на благотворителната инициатива – заниманието да стане все по-предпочитан начин за отдих и забавление за русенци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари