Задължителното гласуване още за местните избори тази година

1
За първи път досега се предлага задължителното гласуване, като за заложени и съответните санкции при нарушение
За първи път досега се предлага задължителното гласуване, като за заложени и съответните санкции при нарушение

Патриотичният фронт ще настоява задължителното гласуване да бъде въведено още за местните избори тази година. Това съобщи на среща с журналисти в Русе заместник-председателят на ВМРО и народен представител Искрен Веселинов.

Малко преди празниците Патриотите внесоха в Народното събрание предложение за изменения в Избирателния кодекс. За първи път досега се предлага задължителното гласуване, като за заложени и съответните санкции при нарушение.

Още в преговорния процес преди да бъде съставено правителството се стигна до единомислие, че на местните избори ще има референдум за задължителното гласуване, обясни Веселинов. Смятаме обаче, че е редно то да бъде въведено още на предстоящия през есента местен вот, допълни той.

Според него крайно време е да намалее тежестта на купения вот, тъй като напоследък негов заложник са вече и големите градове в България. Предвидената в закона санкция за негласувалите българи е 50 лв., а безработните ще бъдат лишени за 3 месеца от социални помощи.

Амбицията на ВМРО - БНД за местните избори в Русе е да се създаде една максимално широка коалиция, която да даде нова алтернатива на града. Така Веселинов отговори на въпрос на журналисти в какъв формат ще се яви партията на местния вот. До голяма степен е уточнено съвместното явяване на ВМРО с НФСБ, т.е. запазване на коалицията „Патриотичен фронт“.

Той допълни, че предстоят разговори с досегашните партньори от Синята коалиция в Русе - сега вече Реформаторски блок. Надяваме се на ползотворен разговор, който да завърши
с решение за общо явяване на предстоящите местни избори, каза Веселинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари