За колко време ще бъде блокирано кръстовището край "Джъмбо" в петък?

0
Работници и служители на „Автомагистрали - Черно море“ АД излизат на протест
Работници и служители на „Автомагистрали - Черно море“ АД излизат на протест Снимка: Кис 13 / архив

Работници и служители на „Автомагистрали – Черно море“ АД излизат на протест утре от 10:30 ч. пред сградата на Областна администрация Шумен.

В изпратено до медиите писмо те отново настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума от срана на МРРБ към работодателя им, осигуряващ трайна заетост и добро заплащане.

Ето и писмото, с което от фирмата изразиха намеренията си за последващи протестни действия.

"Ние, работещите в „Автомагистрали – Черно море“ АД, град Шумен, вече заявихме, че от края на месец април правим опити да получим заработените средства за ремонта на автомагистрала „Тракия“ от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

След протестните действия, проведени в петък, 13 август очакванията ни за среща с отговорно лице – Министър на регионалното развитие или началник на политическият кабинет на министър-председателя, не бяха оправдани. Приетата от протестиращите декларация в 10:40 часа на четирите пункта на протестите – София пред МС, АМ „Тракия“, гр. Русе и АМ „Хемус“, беше внесена в деловодството на Министерски съвет. След това последва среща с началник отдел „Приемна“, който не е компетентен да даде отговор на исканията ни. Прехвърлянето на отговорност, липсата на реално решение на проблема, липсата на диалог и връзка с нашия Синдикален комитет, опитите за политизиране на проблема, както и внасянето на напрежение сред персонала с изричане на неверни твърдения, ни доведе до неизбежно продължаване на протестните действия.

Заради липсата на средства имaмe прeдупрeждeниe зa cпирaнe нa тoкa и мобилните услуги. Газта ни е спряна за всички производствени бази. Спрени са доставките на битум и дизелово гориво. Липсата на дизелово гориво за автомобилите ще доведе до спиране прoизвoдcтвoтo нa бeтoн, асфалт и инертен материал, зaщoтo нямa c кaквo дa прeвoзвaмe готовият продукт до клиентите. Имаме забавяне на заработените ни с честен труд заплати и принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали. Лишени сме от възможността да заработим трудовите си възнаграждения.

Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към нашия работодател, осигуряващ ни трайна заетост и добро заплащане.

С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично за пореден път, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за правото си на труд и заплащане!

За да защитим правата си, пристъпваме към нови протестни действия на 18 и 20 август.

Протестният митинг на 18 август 2021 г. (сряда) ще бъде от 10:30 часа до 13:00 часа пред Областна управа Шумен, бул. Славянски №30.

На 20.08.2021 г. (петък) от 10:30 ч. до 14:00 ч. протестни митинги ще има в:

– Област Шумен, Пътен възел „Белокопитово“, Автомагистрала „Хемус“;

– Гр.Бургас, на кръговото кръстовище между бул.“Транспортна, път Е773, ул. „Проф.Яким Якимов“ и бул.“Стефан Стамболов“ на входно-изходната артерия на града от/за София;

– гр.Русе, Кръстовището до магазин „Джъмбо“.

Ще отстояваме правото си на достоен труд и редовно заплащане!

Няма да се откажем!

Организатор на митингите : Синдикална организация към КНСБ в „Автомагистрали-Черно море“ АД"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари