„За истината без страх“ в двора на най-голямото училище в Русе

2

Провеждаме шеста поредна кампания за превенция на трафика на хора „ЗА ИСТИНАТА БЕЗ СТРАХ“

Реализирането на информационни кампании за разясняване на риска от трафик хора, насочени към ученици и към представители на общностите,  е част от дейностите на Сдружение БРТИМ в проекта на Община Русе „Интегриран подход на Община Русе за интегриране на ромите и други уязвими групи на територията на общини в област Русе” по Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички).

В рамките на настоящата информационна кампания, озаглавена „За истината без страх“, на 25.04.2018г. в двора на най-голямото русенско училище - СУ с преподаване на източни езици и култури "Васил Левски", проведохме съвместно мероприятие с активното участие на ученици от трите осми класа на училището.

Събитието под наслов „Да опазим природата, да опазим хората“ обедини усилията на ученици, класни ръководители и нашите експерти за почистване и облагородяване на тревните площи на училището, обвързано с отбелязване на Световния ден на Земята и паралелно с това разпространение на посланията на нашата кампания за превенция на трафика на хора. Участие в събитието взеха повече от 60  ученици.    

Преди старта на инициативата, експертите на Сдружение БРТИМ разказаха на децата какво е трафик на хора, защо това престъпление се нарича съвременно робство и защо трябва да сме съпричастни с жертвите. Впечатлени от чутото, част от учениците изразиха желание да раздадат предварително подготвени информационни материали, брошури и картички  в района около училището. На достъпен език те разясниха на гражданите и съучениците си какво е престъплението „трафик на хора“ и как могат да предпазят себе си и близки си. Всички участници в съвместната инициатива бяха облечени в тениски, изработени за кампанията и предоставени от Община Русе.

Благодарим за активното участие и отношение на учениците и сме им подготвили още интересни мероприятия в рамките на кампанията, която продължава до м. юни 2018 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари