Всички ученици от ОУ „Любен Каравелов“ минават на онлайн обучение

0
Присъственото обучение се преустановява за всички паралелки от 1 до 7 клас
Присъственото обучение се преустановява за всички паралелки от 1 до 7 клас Снимка: ОУ „Любен Каравелов“

50 процента от паралелките от 5 до 12 клас от училищата в Русе преминават на онлайн обучение от понеделник.

Това става по предложение на РЗИ-Русе и директорите на училищата, изпратено от РУО-Русе до министъра на образованието, пише Русе Медиа.

Тъй като не всички училища имат много болни деца и учители, онлайн обучението ще бъде само за 21 от общо 36 училища на територията на града.

Единственото училище, което ще премине изцяло към обучение в електронна среда от разстояние от понеделник, 24 януари, е ОУ „Любен Каравелов“.

Присъственото обучение се преустановява за всички паралелки от 1 до 7 клас. Причината е, че има много отсъстващи ученици и преподаватели – заразени с ковид, карантинирани като контактни или болни с грипоподобни симптоми.

В останалите училища в Русе всеки директор е направил график кои паралелки ще бъдат онлайн и кои присъствено, като информацията е качена във фейсбук страниците на училищата. Приоритетно присъствено ще учат 7 и 12 клас. Децата от 1 до 4 клас също остават в клас.

Обучението в електронна среда по тези графици ще продължи от 24 до 28 януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари