Всеки ден 2-ма души се самоубиват у нас

3
Ръст на самоубийствата сред тийнейджъри
Ръст на самоубийствата сред тийнейджъри

България всеки ден се самоубиват средно по 2-ма души.

Наблюдава се ръст на опитите за самоубийства сред деца и тийнейджъри. Само в САЩ този тренд е нараснал драстично през последните години.

Броя на деца и тийнейджъри приети в болниците в САЩ поради опити за самоубийство е нараснал повече от двойно през последното десетилетие, според ново проучване. Експерти предупреждават, че тревожния ръст ще продължава да се увеличава ако не бъдат предприети мерки за това.

Най-честите причини младите да прибягват до фаталния избор са тормоза над тях, депресията и отчаянието.

Според Националния център по обществено здраве и анализи към МС, в България всеки ден се самоубиват средно по 2-ма души. Средно по 7-8 българи всеки ден правят опит да се самоубият, и 2-ма от тях успяват. Това нарежда България на 12-то място в света по брой самоубийства. На второ място е Русия, а на първо - Япония.

В България главната причина за самоубийства сред тийнейджърите е тормоза, който е упражняван над тях. Всички сме свидетели на многобройните сигнали за тормоз над младежите в училище и извън него.

Голяма част от случаите придобиха широка публичност, но за жалост проблема се пренебрегва и не са предприети никакви реални мерки за решението му.

Автор: Денис Топов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари