Внимавай, Бойко, опашката ти се изплъзва

1
Лъвът ще ти откъсне главата и ще свършиш сред собствените си писъци и кръв
Лъвът ще ти откъсне главата и ще свършиш сред собствените си писъци и кръв

Политиката е не само мръсна, но и опасна. Особено когато си взел властта агресивно и в нарушение на неписаните и писани правила. Когато си лъгал и съюзници, и избиратели, и членове на партията си.

Когато си се изложил до там, че нямаш друг избор, освен да се държиш за опашката на тигъра и да не пускаш, защото….ами тигърът си е тигър, ти може да си се качил на гърба му, но ако се пуснеш и той се обърне….да, същото.

Същото е и когато си се качил на гърба на народа.

Бойко, Слънце наше, Галеният от папите, Танцуващият със саби и араби, Винету на просторните български полета…много си си повярвал.

Много си си повярвал покрай детските книжки, които все още четеш, защото само тях разбираш. Правиш се на дресьор, мислиш, че като камшикът е в теб, и народът ще скача през обръчи. Като го дресираш с глад и кокали….

Ще ти кажа нещо, Слънце!

Тигърът си е тигър. Или в случая с българите – лъв! Не можеш да го подчиниш, може само да го принудиш временно да скача през обръчи.

НО ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СИ ПАЗИШ ГЪРБА…И КАМШИКА ДА НЕ ТИ СЛИЗА ОТ РЪКАТА!

Защото тигърът те наблюдава.Дори от клетката….Дебне те….Знае, че един ден ще проявиш разсеяност и тогава ще дойде неговия час.Но той няма да си играе с тебе, няма да те кара да скачаш през обръчи.Той директно ще ти откъсне главата и ще свършиш сред собствените си писъци и кръв.

Внимавай, Бойко, опашката ти се изплъзва…..

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари